Fogékszer, fogpiercing : TITLE, Swarovski Kristály Ajándék Webshop
Bevásárlókosár: A kosár üres.

Fogékszer, fogpiercing


Fogékszerként felhelyezhető elbűvölő Swarovski kristályok megvásárolhatók, megrendelhetők.

87 különböző szín, 12 méret, hogy biztosan megtalálja az Önnek leginkább megfelelőt.

Rendelését itt adhatja le!

Összefoglaló a fogékszer felhelyezéséről

Egy veszélytelen és fájdalommentes esztétikai fogászati beavatkozás

 

Napjainkban újra reneszánszát éli, hogy minden testrészünket ékszerrel díszítsük. Nem kivétel ez alól a fogunk sem. Bár sokan úgy gondolják, hogy ez egy új divat, már az egyiptomi sírokban is találtak olyan fogakat, amelyek drágakővel voltak díszítve. Régészek úgy vélekednek, hogy esztétikai, gazdagságot sugárzó, társadalmi rangot hangsúlyozó célból készülhettek ezek az ékszerek.

Míg a régmúltban drágakővel díszítették a fogakat, napjainkban nagyon vékony aranyfóliából ún. Dazzlereket, vagy kicsit vastagabb Twinkles-nek hívott fogékszereket használnak; illetve pici kristály ékkövek változó színekkel ún. Skyces-ek adják a választékot akár a brilliánsig is.

Mire figyeljünk a fogékszer felhelyezés előtt

Fontos, hogyha fogékszer viselete mellett döntünk, akkor a választott fogékszert CSAK FOGORVOSSAL ragasztassuk fel. A megfelelő minőségű speciális anyagokon kívül az ő szakértelme is szükséges a helyes és biztonságos ragasztáshoz. Fontos ugyanis hogy bár a ragasztás nem árt a fogaknak, de ahhoz, hogy az sokáig a fog felszínén maradjon megfelelő előkezelés is szükséges, továbbá hogy az ékszer teljesen a foghoz simuljon - nem állhat el, mert akkor a tisztítás nem lehet megfelelő, stb. Az elálló ékszer mögött megtelepedhetnek a baktériumok és akkor szinte garantált a fogszuvasodás. Itt kell megemlíteni azt is, hogy ha nem a megfelelő ragasztóanyaggal történik a művelet az súlyos károsodást okozhat a fogazatban illetve a fogínyben is. Ezért nem szabad otthon magunknak vagy a kozmetikussal ragasztatni.     Rendelését itt adhatja le!

Biztonságos fogékszer felhelyezés…

A fogékszer behelyezéséhez nem kell kifúrni a fogat. A fogorvosok nem ajánlják és felelőtlenségnek tartják az egészséges fogszövetet megbontani.

Viselésük megfelelő szájhigiénia mellett teljesen problémamentes, nem roncsolják a fogakat, nem színezik el azokat, és sem az evésben, sem az ivásban nem jelentenek zavaró tényezőt.

Attól függően, hogy a páciensnek milyenek a táplálkozási szokásai, és hogy esetleg van-e valamilyen harapási rendellenessége, a kövek akár évekig is a helyükön maradhatnak. Azonban ha időközben úgy dönt, szeretne megválni tőle, vagy egy másikra cserélné, az ékszert a fogzománc károsodása nélkül el tudja távolítani az fogorvos.

A ragasztás menete…

A fog felületét fluoridmentes pasztával vagy fogtisztító krémmel tisztítjuk meg, majd megszárítjuk. A zománc felületét egy speciális kondícionáló géllel kezeljük, így előzve meg a legkisebb sérülést is. Az így kezelt fogfelületet vízzel leöblítjük és megszárítjuk. Fontos, hogy az ékszert kézzel megfogni nem szabad, és vigyázni kell, hogy speciális fedőrétege zsíros szennyeződéssel ne érintkezzen. A követ közvetlenül ragasztás előtt alkoholba mártjuk a teljes zsírtalanítás érdekében. Ezután áttetsző kompozittal történik a ragasztás. A páciens még megnézheti a kövecske helyzetét mielőtt a ragasztóanyagot UV lámpával megvilágítjuk. A művelet körülbelül 15 percet vesz igénybe.

… hogy a fogékszer csak a szépséget hangsúlyozza…

Tekintve, hogy a fogékszer ideális esetben akár évekig díszítő ékünk marad, felragasztás előtt érdemes komplex szájhigiénés kezelést is kérnünk fogorvosunktól. Ennek egyik fontos eleme a fogkő eltávolítása, melynek jelenléte elcsúfítja a fogazatot, így nem feltétlenül előnyös annak még erőteljesebb kiemelése. Továbbá ahhoz, hogy az esztétikai hatást fokozzuk, érdemes fogfehérítő kezelést is választanunk. Természetesen a lényeg az, hogy szép és egészséges fogainkkal még magabiztosabbak legyünk, hogy a választott beavatkozások illetve a fogékszer elégedett mosolyunkat szolgálja.

…hogy a problémákat elkerülje…

- fordítson nagy figyelmet a fogmosásra és a fogselyem használatára

- az ékszert is naponta tisztítani kell

  További hasznos információk a fogékszerről

 • Fájdalmas-e a fogékszer felhelyezése? - Nem.
 • Ártalmas-e a fogra, illetve káros-e a fogzománcra? - Nem. Ezeket az anyagokat a fogorvosok is használják évek óta.
 • Mennyi ideig marad a fogékszer fent a fogon? - Akár 1 évig is.
 • Mi történik miután a fogékszer, leesik? - Amikor az ékszer leesik, maradhat utána egy kis ragasztó, amelyet körömmel le lehet kaparni. Ha ez nem sikerül forduljunk fogorvoshoz.
 • Mi történik, ha a lenyeli a kristályt? - Semmi.
 • Kell-e lyukat fúrni a fogra? - Nem.

Amit még tudni kell

 • Felrakás után az ékszert megérinteni, játszani vele nem szabad!
 • Egy óráig ne együnk semmit!
 • A következő 12 órában kemény étel fogyasztása nem ajánlott.
 • Inni és cigarettázni azonnal lehet.
 • 12 óráig nem szabad azt a fogat mosni.
 • Az első fogmosásnál leválhat egy kevés ragasztó.
 • Az ékszer ideiglenes és egyénenként változó a tartóssága. Ez lehet egy hónap vagy egy év.
 • Az ékszer csak eredeti fogra ragad, fogpótlásra a koronaragasztó segítségével helyezhető fel
Fúrás nélkül, fájdalommentesen felragasztható a fog felszínére. Felhelyezése nem jár semmiféle kellemetlenséggel. Fogra nem ártalmas, bármikor problémamentesen eltávolítható. Egyedi, kivételes mosolyt kölcsönöz viselőjének.

Cégünk a mikellanoknek.hu webshopon keresztül értékesít. A webshopban történő vásárlás esetén MPL futár szállítja ki a megrendelt fogékszert az ország egész területére!

Rendelését itt adhatja le!