Ékszerek szakszerű ápolása : TITLE, Swarovski Kristály Ajándék Webshop
Bevásárlókosár: A kosár üres.

Ékszerek szakszerű ápolása

Az ékszerek szakszerű ápolása

 

Ahhoz, hogy nemesfém ékszereink minél tovább megőrizhessék szépségünket, figyelmet kell fordítanunk szakszerű ápolásukra.

A legalapvetőbb szabály, hogy az ékszert mindig az öltözködés utolsó lépéseként, a különböző kozmetikumok (testápoló, hajlakk, parfüm) használata után tegyük fel, hogy semmit se fújjunk vagy kenjünk rá.

Miután levettük az ékszert, mielőtt eltennénk, töröljük át egy tiszta, puha ronggyal, hogy eltávolíthassuk róla az izzadtságot és a zsírt. Az egyes darabokat elkülönítve vagy egyenként egy zsebkendőbe csomagolva tároljuk, lehetőleg egy textillel bélelt dobozban, hogy megelőzzük az összekarcolódásukat. 

Tisztítás

 

Ha valamilyen fizikai munkát (például kertészkedés, házimunka vagy torna) végzünk, előtte mindig vegyük le az ékszereinket, illetve ne tisztítsuk azokat háztartási tisztítószerekkel. Ne tegyük ki őket az uszodák vagy a strand klóros vizének.

A tisztítást ne a mosdó felett végezzük, nehogy az ékszer beleessen a lefolyóba. Ne használjunk kemény sörtéjű kefét a tisztításhoz, mert még megkarcolnánk vele. A nagymértékben elszíneződött nyakláncok és gyűrűk tisztítását bízzuk szakemberre.

A laza illesztéseket mindig igazíttassuk meg egy ékszerésszel, nehogy elveszítsük az ékszer egy darabját. Egyes színes drágaköveknek bizonyos hőmérséklet nem tesz jót: mindig olvassunk utána, hogyan kell bánnunk az adott anyaggal. Kétévente érdemes ékszerésszel megtisztíttatni az ékszereinket, hogy azok visszanyerhessék régi fényüket.


 Ha szeretnéd otthoni ékszereidet biztonságba tudni akkor nézz be üzletünkbe (Mammut I. legalsó szint, mikellanoknek.hu kristály-ajándék-ékszer webáruház, a ruhatisztítóval szemben)

 

 Csillogjon mindened!

Szép napot kíván a mikellanoknek.hu csapata!