Rózsaszín varázs tejfogtartó szelence - 6.500.-Ft : TITLE, Swarovski Kristály Ajándék Webshop
Bevásárlókosár: A kosár üres.

Tejfogtartó

Rózsaszín varázs tejfogtartó szelence

6.500.-Ft

Mennyiség:
  


Tejfogtartó kisgyerekek részére, avagy a fogtündér szelencéje

fogtündér egy mitikus lény, aki ajándékot (néha pénzt) hagy a gyerekeknek cserébe egy kiesett fogért. A fogat rendszerint a párna alá kell dugni. A "fogtündér" szerepe az, hogy az apró jutalmazás segítségével segítsen a gyerekeknek megbirkózni a fogkihullás tényével, amire így várakozva tekinthetnek, ahelyett, hogy aggódnának miatta.

A fogtündér jellegzetes folklóralak, amiről a felnőttek tudják, hogy nem igaz, de sokan tényként adják a gyerekeknek, hasonlóan a Mikulás vagy a Húsvéti Nyúl történetéhez. Annak a felfedezését, hogy ezek a mesék nem igazak, többnyire a felnőtté válás részének tekintik. Sok gyerek ezzel szemben érzelmi sokkot vagy kiábrándulást él át, amikor rájön, hogy szándékosan becsapták. Az ilyen gyerekek sokszor még felnőttként is emlékeznek a csalódásra.

Sok családban akkor is megtartják a szokást, ha már a gyerekek is tudatában vannak az állítólagos természetfeletti lény nemlétezésének, pusztán játékból vagy hagyománytiszteletből.

Hasonló hagyomány sok nyugati kultúrában létezik, például a spanyol nyelvű országokban, ahol Ratoncito Pérez, egy fehér egér jön el a fogakért.


A tejfogtartók rendelésre készülnek, a rendelés leadásakor a megjegyzés rovatba írják bele, hogy milyen színű kristályokkal kérik a kristályos tejfogtartót.